Vyno degustacija

Veikla: Vyno degustacija

Data: 2013-03-10

Dalyviai: Agnė Jocaitė, Julija Kasperaitienė, Raimonda Kneitaitė, Vitalija Mardasaitė, Kęstutis Micius, Monika Vaitilavičiūtė, Edgaras Vaškaitis, Sigita Vaškaitienė.

DSC_0008Kai Agnė pasiūlė klubiečiams susiorganizuoti vyno degustaciją Friedricho pasažo vyninėje, jos idėja sulaukė daug palaikymo. Taigi vieną šaltą kovo vakarą susirinkome Friedricho vyninėje –jaukiame ir mielame kampelyje gero vyno mėgėjams. Ši vyninė išskirtinė tuo, kad čia nuo vynų rūšių ir užkandžių įvairovės svaigsta galva. Vyninės asortimente yra beveik 500 rūšių vynų ir kitų alkoholinių gėrimų. Prie vynų čia siūloma aibė įvairiausių užkandžių: hamonas (ispanišką vytintą kumpį), hamono vėrinukai, pagal specialią receptūrą Friedricho pasaže marinuotos ispaniškos alyvuogės, įvairių rūšių prancūziški ir itališki kietieji ir pelėsiniai sūriai, paštetai. Matyti, kad kai kurie vyninės darbuotojai apie vyną žino daugiau, nei patys apie save ir maloniai aptarnauja kiekvieną vyninės lankytoją – ir mėgėją, ir tikrą gurmaną.

Nūdien Friedricho vyninė pelnytai vadinama viena populiariausių Klaipėdos mieste ir Vakarų Lietuvoje. Taigi ir mes noriai sudalyvavom Friedricho vyninėje organizuojamoje vynų degustacijoje, mėgavomės vynais ir ypatingais užkandžiais. Šios vyninės someljė Ričardas mums ne tik pristatė įvairių šalių bei regionų vynus, bet ir suteikė žinių, kaip reikėtų rinktis vynus bei derinti juos su maistu.


Agnė Jocaitė

Kaip seniai reikėjo mums tokios veiklos. Ir kaip simboliškai išėjo, kad Monikos DSC_0080veiklos susijusios su vynu, šioji, bei vyno degustacija Joniškėlyje, kuri jei gerai prisimenate, buvo “mėgėjiška”. Pavadindama mėgėjiška, nieko nenorėjau įžeisti, tiesiog ją vedė ne profesionalas.

Smagu, kad šį kartą vyno degustaciją vedė patyręs somelje Ričardas, užvertęs mus informacija, pateikęs begalę įvairiausių terminų, pavadinimų. Buvo išties smagu ne tik paragauti 4 vyno rūšis: portugališko, čilietiško, australiško bei itališko, pajusti jų skonio skirtumus, bet ir išgirsti kaip gaminami šie vynai, kuo jie ypatingi. Ne paslaptis, kad man labiausiai patiko antrasis čilietiškas vynas. Galbūt todėl, kad balti vynai mano mėgstamiausi. Na žinote, kiekvienas renkasi pagal savo skonį Ar degustacijoje išmokau ko nors naujo? O taip, drąsiai galiu pasakyti, kad praplėčiau akiratį vyno gamybos, rūšių, skonių srityje. Ir dar kartą įsitikinau, kad vyno karalienė – Prancūzija. Ir, kad ir kaip keistai skambėtų, susidomėjau galimybe padirbėti vyndarių ūkiuose. Nejau nesmalsu, ar išties taip sunku nuiminėti vynuoges nuo jų stiebelių, bei pamatyti kokia vyno kelio iki mūsų stalo pradžia?

Ačiū, Monika, už puikią veiklą ir kaip ir minėjome degustacijoje, tapkime šios vyninės dažnesni lankytojai.

Kęstutis Micius

Patiko! Kadangi man tai buvo pirmoji A.L.L. veikla, labiausiai patiko žmonės, visi draugiški ir mieli J Kalbant apie pačią degustaciją… Pranoko lūkesčius. Labai protingas vyno ekspertas Ričardas labai daug papasakojo apie vynus ir apie jų rūšis, sužinojau daug naujo, nors tikrai ne viskas tilpo į galvą 😉 Tokių skanių vynų dar nebuvo tekę ragauti.

Raimonda Kneitaitė

Klubo dėka, pažinau dar vieną dalyką – vyną. Praleidau puikų sekmadienio vakarą. Jaukioje aplinkoje, šaunioje kompanijoje su vyno taure rankose. Someljė dėka apkeliavome visą pasaulį, ir praplėtėme savo akiratį. Ačiū Monikai.

DSC_0083

Taip pat skaitykite...

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide